Uwielbiam ryby wędzone, ale jak wszystko w nadmiarze może się przejeść i znudzić. Wtedy doskonałym pomysłem jest użyć jej jako składnika pasty, którą bardzo łatwo przygotować i jest wspaniała z pajdą ulubionego chleba. Taka pasta zamienia zwykłe śniadanie w śniadanie mistrzów.
Składniki:
- Jajka 4 szt.
- Ogórki kiszone 5 szt.
- Cebula mała 1 szt.
- Makrela wędzona 1 szt.
- Majonez, musztarda, śmietana 12%
- Pieprz i sól
- Świeży koperek i pietruszka
Jak to zrobić?
- Makrelę obieramy, pozbawiamy ości, kroimy drobno. Gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorup. Ogórki kiszone, cebulę, jajka siekamy, koperek i pietruszkę siekamy drobno.
- Do małej miseczki dodajemy łyżkę stołową majonezu, łyżeczkę musztardy i 3 lub 4 łyżki stołowe śmietany, mieszamy i próbujemy (można zmieniać proporcje śmietany, majonezu i musztardy w zależności od upodobań) .
- Mieszamy wszystkie składniki pasty z sosem, doprawiamy solą i pieprzem. Próbujemy i podajemy smacznego…